TIPS OSS OM DIN TUR!


For at turtjenesten vår skal bli mest mulig nyttig for dem som skal på tur på Vestlandet, er vi avhengig av våre leseres bidrag. Her kan du tipse oss om turer til tjenesten.

Alle som bidrar med turer som blir publisert er med i trekningen av ti turbøker fra Bergens Tidende – Turløyper i Bergens-området, og kan få navnet sitt med i turbeskrivelsen.

Før du lager turbeskrivelsen, vennligst sjekk at turen ikke allerede ligger i databasen.
Oversikt over alle turene finner du på bt.no/tur.

  •  

EKSEMPELTUR:

Stoltzekleiven opp


R
utebeskrivelse:
Løypa består av ca. 800 trappetrinn i stein og en tretrapp mot slutten. Den begynner relativt flatt, men blir raskt bratt når trappetrinnene begynner. Den gjennomsnittlige stigningen er 35 grader og den totale stigningen er på 299 meter.

Tilkomst:
Ta bussen til Mulen og gå opp til startpunktet i Fjellveien 15. Det er parkeringsplasser ved Mulebanen, samt langs veiene i nærheten.
Tidsbruk:

I rolig familietempo tar rundturen cirka to timer. 

Passer for: 
Alle som har lyst til å trene. Vær forberedt på en bratt og tøff tur.Utstyrsbehov:
For å gå turen bør du ha lette sko og klær du kan svette i.Fakta om turen:

Det opprinnelige navnet var imidlertid Ræveskåret, men da mange mente at dette var et upassende navn på turstien ble det endret til Stoltzekleiven fordi løypen begynte ved Stoltzegården. Det første løpet opp Stoltzen ble arrangert i 1979 av Varegg, men da var det bare 50 løpere. I 1986 var det snakk om å legge ned hele løpet, men i stedet inviterte Varegg Norge Rundt og plutselig var Stoltzen populært.


Kart:

Statens Kartverk